Hello!

A nevem Dénes, és könyvekről írok.

Ha valami érthetetlen okból még mindig maradt volna kérdésed arról, hogy mi is ez a blog, akkor hadd ajánljam a kreatívan és találóan elnevezett Mi ez? című posztot. Ha pedig már képben vagy, görgess lejjebb a bejegyzésekért!

 • Simon Blackburn - Think

  Simon Blackburn - Think

  A sztoikus filozófián felbuzdulva kérdeztem egy filozófia csoportban, mit ajánlanának egy jó összefoglalónak. Így kötöttem ki Simon Blackburn “Think” című könyvénél, ami az alcíme alapján egy “lenyűgöző bevezetés a filozófiába”. Hát… nem olyan volt, mint amire számítottam! Mármint ne értsetek félre, nagyon tanulságos, rengeteg fogalmat letisztáz, és jól megalapoz bármilyen további filozófiai kutakodást; szóval mindenképp érdemes végigmenni a jegyzeteimen. De aki itt egy tipikus önsegítő könyvre számít pár mondatban összegezhető tanulsággal, azt most vegye a nagy levegőt, mert ez kemény menet lesz. Tovább »

 • Marcus Aurelius - Elmélkedések

  Marcus Aurelius - Elmélkedések

  Kezdésnek számtalan netes ajánlás alapján Marcus Aurelius Elmélkedéseit választottam, és hadd mondjam meg, nem csalódtam. Sőt! Marcus Aurelius filozófus császár privát gondolataiba kapunk benne betekintést, ahogy a sztoikus elveket követve próbálja magát a “helyes úton tartani”. Sztoikus elvek, amik a mai világban pont ugyanolyan fontosak, mint 2000 éve - ha nem jobban. Tovább »

 • Mi ez?

  Mi ez?

  Ez itt, kedves Érdeklődő, a Preprocessor Blog. Ja hogy az mi? Kitűnő kérdés, hadd meséljek erről egy kicsit… Tovább »